Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/virtual/damasistem.com/htdocs/assets/php/statics/head.php on line 15
DamaSistem

DİJİTAL EĞİTİM PROJESİ 199 BAŞVURU ARASINDAN 1.OLDU!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve DamaSistem işbirliği ile hazırlanan dijital eğitim projesi 199 başvuru arasından 1.oldu. ODTÜ koordinatörlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ve ODTÜ Teknokent bünyesinde yer alan DamaSistem Eğitim Yazılımları Firması paydaşlığında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Avrupa Birliği Erasmus + Mesleki Eğitim Programına yapılan dijital eğitim proje başvurusu, yapılan değerlendirmede 199 başvuru arasında birinci olarak desteklenmeye hak kazanmıştır. ODTÜ GİSAM Direktörü Kürşat Çağıltay tarafından yönetilen halka açık Bilge-iş dijital portalında yer alacak proje çıktısı; Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu onayı sonrasında Hayat Boyu öğrenme ve Mesleki Eğitim müfredatına eklenecektir. Proje tamamlandığında çıktılardan İş-Kur’un da yararlanması için gerekli görüşmeler yapılmıştır. Projenin çıktısı temel yazılım bilgisi olan kişilere mobil oyun uygulaması geliştirme üzerine uzaktan öğrenme dijital eğitim içerikleridir. Eğitimleri başarı ile tamamlayanlara ODTÜ tarafından sertifika verilecektir.

Özgür Esen

Proje ortaklarından DamaSistem kurucusu ve ODTÜ’de doktora adayı Özgür Esen “Platform, mobil oyun geliştirmek isteyen temel yazılım bilgisine sahip kişilere hem oyunlarını geliştirmelerine hem de mobil pazarda gelir elde etmelerine imkân tanıyacak.” diye belirtti. Programın içerik başlıkları oyunu kurgulayıp tasarlama ve daha sonra kodlama, veri tabanı oluşturma yönetme ve sorgulama ile başlayıp, oyun kullanılabilirlik testi, hedef kitle belirlenmesi ve marketlerde pazarlanması üzerine olacaktır. Bu eğitimler daha sonra uygulamanın mobil marketlerde yayınlanması, reklamının yapılması ve yaygınlaştırılması konularında da öğrencilere fayda sağlayacaktır.